Przepis na : śniadanie
Pasta jajeczna z nowoczesnym twistem Spróbuj i zobacz jak wspaniale smakuje i jak wszystkie składniki dobrze się ze sobą komponują. Do tradycyjnej pasty jajecznej , jaką zawsze robiłam, dodałam podsmażoną cebulkę, pokrojone w kostkę surimi oraz ser sałatkowy favita. Wyszło przepysznie. Polecam Ci wypróbować tę pastę kanapkową. 5-6 jajek 1 op. paluszków krabowych / u mnie surimi czosnkowe, w kształcie krewetek około 70 g sera sałatkowego typu favita 1 cebula 1 kopiasta łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 ł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...