Pisałam to wiele razy i pewnie napiszę to jeszcze nie raz – papryka to moje ulubione warzywo i mogłabym ją jeść na okrągło. Jeżeli czujecie podobnie, wśród wielu sposobów na jej wykorzystanie w kuchni, polecam Wam ten, na paprykę pieczoną z serem mozzarella i jajem sadzonym. To super pomysł na śniadanie czy kolację, a nawet jako dodatek do obiadu też się sprawdzi. 2 czerwone papryki 4 jajka 1 kulka mozzarelli masło świeży tymianek sól, pieprz Oczyszczone papryki kroimy na pół. Usuwamy gniazda nasienne... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...