Omlet z szynką, pieczarkami i papryką

Omlet z szynką, pieczarkami i papryką

Omlet z szynką, pieczarkami i papryką

Przepis na : śniadanie

2-3 jajka 1 płaska łyżka mąki 3 łyżki mleka 2-3 łyżki tartego parmezanu 50 g szynki 50 g papryki (może być tylko czerwona, lub po kawałku czerwonej, żółtej i zielonej) 2 pieczarki sól, pieprz masło Szynkę oraz pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na plasterki. Jajka wybijamy do garnuszka, dodajemy mleko, mąkę, tarty parmezan, szynkę oraz paprykę. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła, wrzucamy pieczarki i smażymy. Podsmaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.