Naleśniki z jajeczno-porowym farszem

Naleśniki z jajeczno-porowym farszem

Naleśniki z jajeczno-porowym farszem

Przepis na : obiad

Uwielbiam naleśniki i bardzo często przygotowuję je na obiad, czy kolację (o dziwo, rzadko kiedy podaję je na śniadanie). Tym razem zrobiłam je z jajecznym farszem. Jeśli myślicie, że wyszło mdło, zapewniam, że por, zielona cebulka dymka oraz spora ilość pieprzu zrobiły swoje i bardzo przyjemnie zaostrzyły całość. Początkowo, przygotowując te naleśniki, nie byłam do końca pewna efektu końcowego i tego czy taka propozycja zasmakuje moim bliskim, ale pochwały domowników i puste talerze rozwiały dość szybko moje w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.