Marysieńka

Marysieńka

Marysieńka

Smaczne, znane i lubiane ciasto. Moim zdaniem wkładka orzechowa wymiata Biszkopt: 7 dużych jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 140 g mąki pszennej (tortowej) 2-3 łyżki gorzkiego kakao Nasączenie: 1/3 szklanki likieru kawowego (lub zaparzonej kawy) 1/3 szklanki wody Orzechowa wkładka 5 białek 200 g drobnego cukru do wypieków 250 g orzechów włoskich 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (niekoniecznie) Masa budyniowa: 500 ml mleka 1 opakowanie cukru w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Autor

SmakiNaTalerzuSmakiNaTalerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, likier kawowy, biszkopt, likier, ciasto z orzechami, ciasto budyniowe, ciastka kremówki, ciasto kakaowe, bez pieczenia, ciasto biszkoptowe, mleko w proszku, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto ucierane

Inne przepisy z Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.