Przepis na : obiad
Nie masz czasu na długie gotowanie, ale chcesz zjeść coś zdrowego, pożywnego i pełnego smaku? Makaron ze szpinakiem, wędzonym na gorąco łososiem i fetą to strzał w dziesiątkę. Wystarczy kilka składników i mniej niż pół godziny, by cieszyć się pysznym daniem, które sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Inspirację na to danie znalazłam w książce „Łatwe lunchboxy” , która pełna jest pomysłów na szybkie i dobrze zbilansowane posiłki do pracy czy szkoły. Co wyróżnia ten przepis? To połączenie składników, k... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...