
Krucho-drożdżowe paszteciki z pieczarkami to klasyk kuchni domowej. Doskonale sprawdzają się na świątecznym stole, ale też jako przekąska na każdą imprezę (czy to na Sylwestra, czy w ciągu roku). Są chrupiące z wierzchu, miękkie w środku i wyjątkowo dobrze smakują w duecie z kubkiem gorącego barszczyku. Do farszu wykorzystałam 600 g pieczarek. Nadzienia okazało się jednak trochę za mało, dlatego około 1/3 ciasta trafiło do zamrażarki. Wkrótce będę miała okazję przekonać się, czy paszteciki z takiego ciasta s... czytaj dalej...

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...