Przepis na : obiad
Kotleciki jajeczne to fajna baza do przygotowania bezmięsnego obiadu. Chyba najczęstszym wyborem są te z dodatkiem pieczarek ( TUTAJ przepis), ale fajnie od czasu do czasu spróbować czegoś innego. Tym sposobem w mojej kuchni pojawiły się kotlety jajeczne z ziemniakiem, a dokładniej z ziemniaczanym pure. Podałam je z kalafiorem z wody i sałatką z pomidora i cebuli. Myślę, że fajnie mogłyby też smakować z jakimś sosem – np pieczarkowym lub koperkowym na ciepło, lub na zimno – z czosnkowym czy majo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...