Bardzo fajna propozycja na faszerowane jajka wielkanocne. Jeśli znudziła Ci się klasyka, a więc jajka faszerowane pieczarkami , szynką , czy te z musztardą , jajka z nadzieniem brokułowym powinny odmienić tę monotonię. Smakują bardzo dobrze i wyglądają niezwykle wiosennie. 5-6 jajek 1 mały brokuł 1 mała cebula 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz ole Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy na pół. Oddzielamy żółtka od białek. Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonym i osłodzon... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...