Przepis na : śniadanie
Niby pizza z ciasta francuskiego z serem, jajkiem sadzonym i boczkiem. Jest to prosty i całkiem smaczny pomysł na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakuje na świeżo, tuż po przygotowaniu. Po całonocnym schłodzeniu w lodówce, kiedy ciasto nabiera nieco wilgoci też jest ok. Natomiast najmniej smaczne jest moim zdaniem w tej fazie pośredniej, krótko po przestudzeniu 1 op. ciasta francuskiego 6 jajek tarty ser cheddar 100 g surowego boczku (cienkie plastry) sól, pieprz Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Ciast... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...