Bardzo proste i baaardzo pyszne ciasteczka. Już na etapie przygotowań wiedziałam, że będą pyszne I faktycznie, tak mi smakują, że nie potrafię się od nich oderwać. Są słodkie z lekko kwaśnym posmakiem żurawiny. Najlepsze chyba na 2 i kolejny dzień, kiedy nieco miękną. No naprawdę, warto spróbować. Z poniższego przepisu wyszły mi 3 blaszki ciasteczek. Duża porcja, ale…. nic się nie zmarnuje. Zwłaszcza przy tak dobrym smaku 200 g miękkiego masła 125 g cukru trzcinowego, drobnego 1 jajko 400 g mąki pszennej... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...