TABBOULEH Z QUINOA I TRUSKAWKAMI

TABBOULEH Z QUINOA I TRUSKAWKAMI

TABBOULEH Z QUINOA I TRUSKAWKAMI

Jako przystawka do grilla idealnie sprawdzi się orzeźwiająca sałatka z quinoa i truskawkami przygotowana nieco inaczej od klasycznego tabbouleh, spróbujcie, a sami się przekonacie! Czas przygotowania: 30 min Dla 4 osób ● 400 g truskawek ● 140 g ziaren komosy ryżowej (quinoa) ● 4 gałązki świeżej mięty ● 4 gałązki świeżej kolendry lub bazylii ● 2 młode cebulki ●   ½ dużego ogórka ● sok z połowy cytryny ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● sól i pieprz   Ziarna komosy ryżowej wypłucz, zalej w garnku wodą* i go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.