Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i warzywami w francuskiej zupie cebulowej
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i warzywami w francuskiej zupie cebulowej
Bardzo lubię takie zapiekanki. W czasach gdy w sklepach nie było zbyt wiele, zapiekanki ziemniaczane były często gościły w naszych domach. Wymyślane na tysiąc sposobów, lecz składników w nich nie było zbyt wiele. Dzisiaj są coraz bardziej wykwintne, wyszukane. Dzisiaj przedstawiam zapiekankę z ziemniakami i nie tylko. Składniki: 5 – 6 średnich ziemniaków 500 gram mięsa mielonego ( z łopatki ) 2 cebule 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej Kawałek korzenia selera 2 marchewki ( spore ) 2 pomidory Ser żółty... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, zapiekanki, zapiekanka, ziemniaki, mięso, zupa, ser, zupa cebulowa, mięso mielone, fasolka szparagowa, marchewka, seler, fasolka, zapiekanka ziemniaczana, ser żółty, francuskie, zapiekanka z ziemniakami, dania mięsne, zapiekanka z serem, ziemniaki zapiekane, zupa z selera, zupa z mięsem mielonym, zapiekanka z mięsem , mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki z czosnkiem, dania na gorąco
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz