Kotlety z piersi kurczaka nadziewane, panierowane w płatkach z quinoa
Kotlety z piersi kurczaka nadziewane, panierowane w płatkach z quinoa
Ostatnio odkryłam płatki quinoa czyli płatki z komosy ryżowej. Nazywana skarbem Azteków, uprawiana od 6000 lat. Wspaniałe źródło wielu składników odżywczych, dodatkowo bez glutenu. Ja wykorzystałam płatki do panierowanie nadziewanych kotletów. Muszę przyznać, że nadają bardzo ciekawego smaku. Polecam. Składniki: Filety z piersi z kurczaka Szynka szwarcwaldzka Plastry sera typu oscypek Sól pieprz Mąka Jajko Płatki z quinoa Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka rozbijamy przez folię. Delikatnie aby n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szynka, ser, jajko, kotlet, kotlety, kurczak, mięso, ciekawe przepisy, pierś, piersi, filet z kurczaka, dania mięsne, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z serem, nadziewana pierś z kurczaka , kotlety ryżowe, jajka nadziewane, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, dania bez mięsa
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz