Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku

Zapewne ta potrawa nie ma nic wspólnego z Japonią, tak samo jak ryba po grecku z Grecją. Jedno jest pewne ryba jest smaczna o wyrazistym smaku. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 500 gram świeżych filetów z dorsza ( można spróbować innej ryby. Mrożonej więcej, bo po rozmrożeniu i odcieknięciu będzie jej mniej ) olej Ciasto 1 jajko ½ szklanki mleka Vegeta Mąka Sałatka 2 średnie cebule 4 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej Zalewa 1 ½ szklanki wody 4-5 łyżek octu Koncentrat pomidorowy ok. 200 gram ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ogórki, ciasto, sałatki, sałatka, ogórki konserwowe, papryka, jajko, naleśniki, zupa pomidorowa, słoik, naleśnik, dorsz, ryba po grecku, ryby w zalewie, ryba w ciescie, ciasto na naleśniki, ryba w occie, salatka z jajkiem, ryby smażone, sałatka z papryki, smaczna sałatka, sałatka grecka, ciasto na zimno

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.