Feijoada w wersji uproszczonej

Feijoada w wersji uproszczonej

Feijoada w wersji uproszczonej

Organizm Brasileiro rozpaczliwie domagał się ostatnimi czasami zastrzyku fasoli najchętniej w postaci feijoady . Czasu brakowało więc trzeba było przygotować wersję uproszczoną oraz "uboższą", której wersję prezentujemy poniżej. Składniki:  0,5 kg łopatki wieprzowej na gulasz 3 laski kiełbasy wawelskiej (całe opakowanie złożone z 4 lasek to waga 390 gram) 0,2 kg boczku wędzonego  0,5 kg fasoli czarnej 1 papryka zielona duża 2 średnie cebule czerwone 3 ząbki czosnku pęk świeżej kolendry 1 łyżka octu winn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Brazylii

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Polonesa i BrasileiroPolonesa i Brasileiro

Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, mięso, boczek, papryka, zupa pomidorowa, kiełbasa, warzywa, sok, gulasz, ryż, sosy, wieprzowina, gulasz z łopatki, czerwona fasola, fasola czerwona, biała kiełbasa, sos do ryżu, ryż z warzywami, sos pomidorowy, boczek w sosie

Inne przepisy z Smaki Brazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.