Pierś z kurczaka z kaparami i szparagami

Pierś z kurczaka z kaparami i szparagami

Pierś z kurczaka z kaparami i szparagami

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym, doprawiona pomidorami suszonymi, kaparami i szparagami. Danie najlepiej smakuje, podane z makaronem. Składniki (2 porcje): pierś z kurczaka sól pieprz 10 plastrów pomidorów suszonych z oleju 200 ml śmietanki 30% 200 g szparagów w zalewie 40 - 50 g kaparów z zalewy 200 g makaronu tagliatelle Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki, solimy, pieprzymy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju z pomidorów suszonych. Dodajemy 200 ml wody oraz posiekane suszone pomidory... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.