Delikatny, aromatyczny omlet z podsmażoną cebulą. Składniki (dla 1 osoby): 1 cebula 1 łyżka masła lub oleju kokosowego rafinowanego 2 jajka sól pieprz Wykonanie: Przygotowujemy patelnię o średnicy około 23 cm i pokrywkę. Cebulę kroimy w kostkę. Jajka wbijamy do szklanki, solimy oraz pieprzymy i roztrzepujemy widelcem. Cebulę solimy i podsmażamy na tłuszczu. Do podsmażonej cebuli wlewamy jajka. Rozprowadzamy je równomiernie na patelni. Patelnię przykrywamy i podsmażamy, aż omlet się zetnie. Trwa to około 4 minuty... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...