Idealny na śniadanie - omlet z cebulą i pieczarkami. Składniki (dla 1 osoby): 1 niewielka cebula 50 g pieczarek 1 łyżeczka masła lub oleju kokosowego rafinowanego 2 jajka sól pieprz Wykonanie: Przygotowujemy patelnię o średnicy około 23 cm i pokrywkę. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na drobne plasterki. Jajka wbijamy do szklanki, solimy oraz pieprzymy i roztrzepujemy widelcem. Cebulę solimy i podsmażamy na tłuszczu. Do podsmażonej cebuli dokładamy pieczarki, które pieprzymy, solimy i podsmażam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...