Jajecznica z pieczarkami

Jajecznica z pieczarkami

Jajecznica z pieczarkami

Jajecznica z pieczarkami na niedzielne śniadanie. :) Składniki: 4 jajka 150 g pieczarek 40 g masła sól pieprz Wykonanie: Pieczarki myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i drobno kroimy. Pieczarki solimy, pieprzymy i podsmażamy na maśle. Woda z grzybów musi całkowicie odparować. Wbijamy jajka, lekko je solimy, pieprzymy i całość mieszamy. Jajecznicę smażymy, często mieszając, aż jajka się zetną.  Smacznego :) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.