Pieczony kurczak w panierce

Pieczony kurczak w  panierce

Pieczony kurczak w panierce

Chrupiący kurczak w panierce, którego można zjeść jako przekąskę, podać na obiad klasycznie z ziemniakami lub zawinąć z warzywami w tortillach - który to sposób ja najbardziej preferuje. Kurczak jest bardzo delikatny bo najpierw się go marynuje w sosie jogurtowo-majonezowym z dodatkiem miodu i musztardy, a potem obtacza w bułce a następnie piecze w piekarniku (więc nie chłonie tłuszczu z patelni). Danie zdecydowanie kids friendly:) 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNorma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

wjosna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, sosy, śniadania, obiad, bułki, tortilla, przekąski, przekąska, kurczak pieczony, pierś, ziemniaki, piersi, ogórki, tortilla z kurczakiem, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak z warzywami, kurczak z papryką , pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Smaczny zeszyt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję