CHLEB RAZOWY ŻYTNIO-ORKISZOWY, PEŁNOZIARNISTY, PROWADZONY METODĄ 3-FAZOWĄ

CHLEB RAZOWY ŻYTNIO-ORKISZOWY, PEŁNOZIARNISTY, PROWADZONY METODĄ 3-FAZOWĄ

CHLEB RAZOWY ŻYTNIO-ORKISZOWY, PEŁNOZIARNISTY, PROWADZONY METODĄ 3-FAZOWĄ

   Od dłuższego czasu uwielbiam piec chleby prowadzone metodą 3- fazową. Takie pieczenie ma same plusy: nie trzeba mieć świeżo odżywionego zakwasu, nie trzeba go dużo przechowywać (na raz zużywam 40g) i co najistotniejsze można nim sterować tak, że wiadomo, o której będzie wstawiony do piekarnika Pierwszy etap trwa 12-14h (przynajmniej u mnie), drugi 3-6h (zależy jak mi pasuje, choć ostatnio zwykle 3h) i trzeci od 1,5-2h. I choć zwykle nie jadamy chleba na zakwasie w tym samym dniu, to łatwiej sobie r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.