DOMOWE PALENIE KAWY

DOMOWE PALENIE KAWY

DOMOWE PALENIE KAWY

 Świeżo palona w domowych warunkach to najlepsza kawa pod słońcem. Ty decydujesz o stopniu wypalenia. Wysoka temperatura usuwa niemalże kofeinę i kwaskowatość, w zamian dając solidną dawką goryczki. Niższa temperatura to wysoka kwasowość oraz duża zawartość kofeiny.  Potrzebne nam będą zielone ziarna kawy i spora patelnia. Prażenie na patelni jest prostsze niż w piekarniku. Patelnię należy rozgrzać do temperatury 190-200 stopni Celsjusza, a następnie wsypać niewielką ilość ziaren zielonej kawy i tak r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne moje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję