Proste, szybkie i smaczne ciasto dyniowe z mnóstwem żurawiny. Cydr i puree dyniowe powodują że ciasto jest delikatnie wilgotne. SKŁADNIKI mąka pszenna 300 g cynamon 2 łyżeczki zmielone goździki, imbir, gałka muszkatołowa po 1/4 łyżeczki soda 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki puree dyniowe 1 szklanka 2 żółtka + 1 białko olej niecała 1/2 szklanki cukier brązowy 1/2 szklanki 110 g cydr ( lub sok jabłkowy ) 1/2 szklanki starta skórka pomarańczowa 1 łyżka suszona żurawina 90 g szczypta soli Blaszka 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...