Wytrwane tosty francuskie z pieczarkami i jajem sadzonym

Wytrwane tosty francuskie z pieczarkami i jajem sadzonym

Wytrwane tosty francuskie z pieczarkami i jajem sadzonym

Przepis na : śniadanie

14.03.2024 Magda Jeśli lubicie tosty francuskie na słodko, to musicie spróbować też tych na wytrawnie, są równie pyszne. Do tego w mojej wersji ograniczyłam lekko ich kaloryczność i upiekłam je w piekarniku. Dzięki czemu mogłam uzupełnić ten deficyt kaloryczny dodając do nich tonę parmezanu – haha W środku mamy przesmażone pieczarki i przepyszne wieńczące całość jajko sadzone, u mnie obowiązkowo z płynnym żółtkiem. Składniki (na 2 porcje): 8 kromek chleba tostowego szklanka mleka 1 jajko sól i pieprz do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, chleb, wielkanoc

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.