Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

Obiad w niewiele ponad pół godziny z udziałem pysznej, świeżej ryby. I to przy małym nakładzie pracy - tak lubię. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb i chętnie ją przyrządzam właśnie tak. Wystarczy trochę dodatków aromatyzujących i na blachę. Po prostu a wychodzi coś genialnego. Oczywiście jeśli ktoś woli może sobie taką rybkę usmażyć - pstrąg z chrupiącą skórką i sosem kurkowym to też niebo w gębie :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, jak zrobic pstrąga, pieczenie, ryba, ryby, do pracy, sosy, obiad, sos kurkowy, pyszne sosy

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bo(ro)n Appétit, 1 maja 2013 16:00:01

Zjadłabym :) U mnie miał być grill, ale niestety pogoda popsuła nam plany!Z wiosennymi pozdrowieniami,Agata

Iza Kulińska, 1 maja 2013 18:21:57

u nas też nie najlepiej, ale od czego jest piekarnik i grillowa patelnia ? :)

Nino, 1 maja 2013 23:28:53

Wypróbowałam dzisiaj, ale ze szprotami :) pycha!

Iza Kulińska, 2 maja 2013 00:03:04

na pewno było pyszne :)

Myszka, 2 maja 2013 22:50:21

uwielbiam pieczonego pstrąga !!!

Iza Kulińska, 2 maja 2013 23:12:31

nie dziwię się bo to pyszna ryba :)

Anonymous, 10 maja 2013 16:26:27

Dzis je zrobię Pyzuniu, własnie takie, im mniej dodatków tym pyszniej:) pozdrawiam margoja

Iza Kulińska, 10 maja 2013 18:07:55

jak się doda za dużo różności to wcale nie czuć smaku ryby :)

Di, 11 maja 2013 00:47:16

Trafiłam na Pani bloga przypadkiem, szukając w necie przepisów na cebularze... No i chyba wybrałam rzeczywiście te najlepsze :) Od tego czasu przepadałam, zaglądam do Pani regularnie poczytać starsze i te całkiem nowe posty oraz poeksperymentować smakami, którymi Pani inspiruje.Dziś padło na pstrąga, już ma napchany brzuszek a pieczony będzie jutro :)Gratuluję Pani pomysłów i pasji oraz życzę by nie przeszkodziły w ich realizacji żadne życiowe zawieruchy.Pozdrawiam cieplutko :)Di

Iza Kulińska, 11 maja 2013 02:03:14

Witaj, Di :) jak miło mi czytać, że moje przepisy się sprawdzają i są komuś potrzebne - dziękuję za te słowa. Bloga prowadzę przecież nie tylko dla siebie, ale też dla Was, dla gości którzy tu zaglądają więc dziękuję że jesteś ! pozdrawiam :)

Magdalena M, 8 lipca 2013 00:44:24

Bardzo prosto i smacznie!

Iza Kulińska, 8 lipca 2013 12:56:38

bardzo smacznie i roboty przy tym tyle co nic :)

Aguś kulinarnie, 7 stycznia 2014 21:51:22

Uwielbiam tak przyrządzonego pstrąga:)

Iza Kulińska, 8 stycznia 2014 17:03:10

to tak jak my :)

Anonymous, 30 stycznia 2014 19:34:43

Pychota :)

Waldek - lubący gotowanie, 10 marca 2014 20:10:24

Zdjęcia "apetyczne". Natomiast mnie interesuje to pieczywo - wygląda jak by było podsmażane - ale może też było pieczone. Bo takie pieczywo to bardzo interesująca propozycja do rybki

Iza Kulińska, 10 marca 2014 21:24:23

"apetyczne" w cudzysłowiu czyli nie apetyczne ? a tak się starałam żeby ładnie podać... Pieczywo rzeczywiście podpieczone - kromki chleba posmarowane odrobiną masła i wrzucone na kilka minut na blaszkę do piekarnika

Waldek, 11 marca 2014 20:13:46

Dzięki za odpowiedź - apetycznie:-))) bardzo apetycznie ale nie zależało mi na określeniu zdjęć samych a ciekawi-ło mnie czy pieczywo było podsmażane - bo przyznam się szczerze nigdy nie podpiekałem.

Iza Kulińska, 11 marca 2014 21:46:40

no to kamień z serca :) grzanki można podsmażyć, ale piekłam rybę więc piekarnik i tak był już nagrzany co po prostu wykorzystałam