Obiad w niewiele ponad pół godziny z udziałem pysznej, świeżej ryby. I to przy małym nakładzie pracy - tak lubię. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb i chętnie ją przyrządzam właśnie tak. Wystarczy trochę dodatków aromatyzujących i na blachę. Po prostu a wychodzi coś genialnego. Oczywiście jeśli ktoś woli może sobie taką rybkę usmażyć - pstrąg z chrupiącą skórką i sosem kurkowym to też niebo w gębie :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Zjadłabym :) U mnie miał być grill, ale niestety pogoda popsuła nam plany!Z wiosennymi pozdrowieniami,Agata
u nas też nie najlepiej, ale od czego jest piekarnik i grillowa patelnia ? :)
Dzis je zrobię Pyzuniu, własnie takie, im mniej dodatków tym pyszniej:) pozdrawiam margoja
Trafiłam na Pani bloga przypadkiem, szukając w necie przepisów na cebularze... No i chyba wybrałam rzeczywiście te najlepsze :) Od tego czasu przepadałam, zaglądam do Pani regularnie poczytać starsze i te całkiem nowe posty oraz poeksperymentować smakami, którymi Pani inspiruje.Dziś padło na pstrąga, już ma napchany brzuszek a pieczony będzie jutro :)Gratuluję Pani pomysłów i pasji oraz życzę by nie przeszkodziły w ich realizacji żadne życiowe zawieruchy.Pozdrawiam cieplutko :)Di
Witaj, Di :) jak miło mi czytać, że moje przepisy się sprawdzają i są komuś potrzebne - dziękuję za te słowa. Bloga prowadzę przecież nie tylko dla siebie, ale też dla Was, dla gości którzy tu zaglądają więc dziękuję że jesteś ! pozdrawiam :)
Zdjęcia "apetyczne". Natomiast mnie interesuje to pieczywo - wygląda jak by było podsmażane - ale może też było pieczone. Bo takie pieczywo to bardzo interesująca propozycja do rybki
"apetyczne" w cudzysłowiu czyli nie apetyczne ? a tak się starałam żeby ładnie podać... Pieczywo rzeczywiście podpieczone - kromki chleba posmarowane odrobiną masła i wrzucone na kilka minut na blaszkę do piekarnika
Dzięki za odpowiedź - apetycznie:-))) bardzo apetycznie ale nie zależało mi na określeniu zdjęć samych a ciekawi-ło mnie czy pieczywo było podsmażane - bo przyznam się szczerze nigdy nie podpiekałem.
no to kamień z serca :) grzanki można podsmażyć, ale piekłam rybę więc piekarnik i tak był już nagrzany co po prostu wykorzystałam