Witam wszystkich po urlopowym odpoczynku ! Mam nadzieję, że choć troszeczkę za mną tęskniliście ?Niektórzy pewnie nawet nie zauważyli mojej nieobecności bo prawie codziennie był do obejrzenia jakiś grzybek, ale już wróciłam po wojażach do domu i gotowania. Przez ostatnie dwa tygodnie była piękna wycieczka do Toskanii a potem kilka szalonych dni na naszym polskim Podlasiu. Spędziłam ten urlop bardzo intensywnie i wbrew pozorom całkiem pracowicie bo grzybów w lasach mnóstwo. Pozwiedzałam a potem narobiłam przet... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
oj Beata, ale mnie poganiasz :D Jak się napisze to będzie - przyznam, że nie lubię jakoś pisać relacji
dziękuję, udał się bardzo, wkrótce napiszę o tym trochę więcej :)
Robiłam polędwiczki z kurkami, z borowikami zapewne tez pyszne. Ciekawa jestem Twoich wrażeń z Toskanii. Ja tez tam byłam w tym roku, na początku sierpnia, to był wyjątkowy urlop. Mieszkałam w cudownym Montepulciano. Zwiedziłam tez Sienę, Florencję, inne mniejsze toskańskie miasta oraz kawałeczek Umbrii tj. Orvieto, Perugię i Asyż. Pozdrawiam. Beata
w Montepulciano też byłam, w Sienie, Pizie ... Było świetnie chociaż króciutko więc zobaczyliśmy mniej niż byśmy chcieli... wkrótce napiszę coś więcej i dokładniej