Pieczeń rzymska. Klops z jajkiem

Pieczeń rzymska. Klops z jajkiem

Pieczeń rzymska. Klops z jajkiem

Pieczeń rzymska czyli klops z jajkiem. Dobrze znana i lubiana potrawa z mielonego mięsa. Pieczeń można podawać na gorąco lub na zimno i tak właśnie lubimy. Taki klops doskonale smakuje z dodatkiem ćwikły, chrzanu lub sałaty. Pieczeń rzymską piekę przynajmniej raz w roku, na Wielkanoc. To chyba przez te jajka w środku kojarzy mi się właśnie z tymi świętami. Ale jest dobra przy każdej okazji. Można ją podać na półmisku razem z innymi mięsami pieczonymi i wędlinami, można włożyć do codziennych kanapek, można p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, mięsa pieczone, mięso mielone, wielkanoc, kanapki, wołowina, indyk, sałata, obiad, mięso na obiad, wieprzowina, chleb, pasztet, jajka na święta, obiad dla 2 osób, pasztet wieprzowy

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.