
Nalewka z aronii i jabłek jest łagodna, chociaż sama świeża aronia ma taką mało przyjemną goryczkę i cierpkość. Znawcy zalecają dodanie do niej, podczas gotowania, garści liści wiśniowych. Tylko, że ja nie miałam takich liści ani wiśniowego drzewka w pobliżu! Robienie nalewki aroniowo-jabłkowej to znak, że nadchodzi jesień. Kiedy zbierałam aronię, prawie dziko rosnącą na Podlasiu , zupełnie zapomniałam o tych wiśniowych liściach. Żeby rosła w ogrodzie to może potknęłabym się o wiśniowe drzewo, ale tam aron... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.