Frittata poświąteczna

Frittata poświąteczna

Frittata poświąteczna

Przepis na : śniadanie

Jeszcze się nie zdarzyło żeby dobrze wcelowała z ilością jedzenia przygotowywanego na święta. Pewnie zresztą jak większość z Was. Niestety, przeważnie czegoś zrobię za dużo albo chętniej jemy coś innego a przecież jedzenia nie powinno się wyrzucać więc bardzo staram się tego nie robić. Nadwyżki zwykle zamrażam i są jak znalazł na czarną godzinę. Cześć potraw jednak przerabiam dodając do zupełnie innych dań i czasami powstają bardzo ciekawe rzeczy. Tak jak ta frittata, która bardzo nam smakowała. ROZWIŃ I CZ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, ciekawe przepisy, śniadanie, śniadania, jajka na święta

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dota|oneginetatopa, 8 stycznia 2013 17:40:24

super Ci wyszła:) bardzo lubię u mnie to bardziej obiadowe danie:)

goszkaola, 8 stycznia 2013 19:12:39

wyglada przepysznie!

Anonymous, 8 stycznia 2013 23:01:08

wygląda ślicznie!!!chociaż nie lubię smażonych jajek z pewnością się skuszę! cudo!a czy można by tam przemycić ziemniaki do tego(gotowane, np wczorajsze, tzw resztki :) ?nie zepsułoby to smaku? jak myślisz Pyzo ?pozdrowienia od wiernej fanki :)

Iwona, 9 stycznia 2013 01:02:02

ju wiem co jutro robię na obiad:)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:08:34

może być i obiadowe - u nas na niedzielne, późne i treściwe śniadanie :)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:08:47

i tak smakuje :)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:09:39

te ziemniaki podsmażyłabym najpierw żeby były troszkę chrupiące i dopiero zalała jajkiem :) dodać można co się chce :)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:10:12

polecam :)