Był pyszny , świeżo upieczony chleb więc do chleba też coś dobrego musiało być. Co prawda taki świeżutki najlepiej smakuje z samym masłem, ale zrobiłam też coś pożywniejszego. Smarowidło z jajek, wędliny i zieleniny - bardzo dobre, spróbujcie ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Uwielbiam takie pasty, poproszę jedną kanapeczkę :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie!Basia, My Tasty Kitchen
Taki ciepły to tylko z masełkiem <3 Ale już jak wystygnie to można go posmarować taką śliczną pastą . :)
narobiłaś mi takiego smaka, że właśnie posłałam syna z latarką do ogródka po szczypiorek (od rana to za mną dzisiejszego chodzi, ale na dobrą sprawę dopiero kilka chwil temu dotarłam do domu tak całkiem, bo wcześniej to tak tylko trochę - na chwilę), jajka bulgotają sobie na ogniu a mnie cieknie ślinka :P