Przepis na : śniadanie
Pasta jajeczna z ogórkiem i szczypiorkiem Niby zwykła pasta jajeczna, a jak świetnie smakuje na kanapce. Do takiej jajecznej pasty śmiało możecie dodać, to co akurat macie pod ręką. U mnie ostatnio królowały ogórki korniszone i szczypiorek. Do tego przyprawy do smaku i gotowe. Kiedyś domowe pasty kanapkowe robiłam bardzo często na śniadanie lub kolację. Ostatnio odeszły na chwilę w zapomnienie, ale coś czuje, że znów do nich wrócę, bo po dłuższej przerwie smakują jeszcze lepiej. Składniki: 4 jajka 2 łyżki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...