Domowy ajerkoniak – prosty przepis Dziś mam dla Was przepis na domowy ajerkoniak. Taki jajeczny likier jest prosty w przygotowaniu. Na pewno zaskoczymy naszych gości, gdy podamy im domowy likier. Jeśli przelejemy go do ładnej butelki możemy go też podarować komuś w prezencie. Domowy ajerkoniak śmiało można też dodawać do deserów. Sprawdzi się np. jako polewa do lodów czy dodatek do kremów. Oczywiście jest on tylko dla dorosłych. I tu naprawdę warto pamiętać, że choć ten domowy likier jest słodziutki,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...