Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

 W sezonie jagodowym koniecznie trzeba zrobić jagodzianki.  SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 2 żółtka 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 2 szkl. jagód  2 łyżki budyniu śmietankowego  2 łyżki cukru Kruszonka: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki Dodatkowo: białko  WYKONANIE  Kruszonka: masło, cukier i mąkę rozcieramy w palcach. Nadzienie: jagody mieszamy z budyniem i cukrem. Drożdże kruszymy w dużej misce,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.