Szybkie i proste ciasto z borówkami, które doskonale uda się także z innymi owocami. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 30 min SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm, poniżej proporcje na dużą blachę) 4 jajka L 120 g cukru pudru szczypta soli 120 g roztopionego masła 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g borówek amerykańskich * Jajka powinny mieć temp. pokojową. Proporcje na dużą blachę: 5 jajek L 200 g cukru pudru szczypta soli 200 g roztopionego masła 300 g mąki (ok... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.