Przepis na sernik baskijski przez kucharzy uważany jest za creme de la creme wśród serników. Jego tradycja wywodzi się z hiszpańskiego miasta San Sebastian, gdzie od lat wypieka się ten kremowy, jedwabisty sernik z charakterystycznym przypalonym wierzchem, powstałym na skutek karmelizacji cukru. Sernik baskijski w niczym nie przypomina polskiego odpowiednika z tradycyjnego twarogu, bardziej smakuje jak zapieczony pudding waniliowy. Jest pyszny, polecam spróbować i przekonać się czemu zrobił furorę wśród światow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.