Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość
Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość
Przepis na te pączki jest jednym z moich ulubionych, wychodzą z niego puszyste pączki o aromatycznym, wilgotnym miąższu. Dodatkową zaletą tego przepisu jest to, że pączki długo zachowują świeżość, drugiego dnia są prawie tak samo dobre. Czas przygotowania: 75 min Czas oczekiwania: 75 min Czas smażenia: ok. 20 min Składniki: (na 16 średnich pączków po 60 g każdy) 500 g mąki 30 g drożdży świeżych 50 g cukru 250 ml ciepłego mleka (1 szklanka) 3 żółtka 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego lub esencji wa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Słodki Blog
Autor
Słodki Blog
Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pączki, torty, tort, ciasteczka, ciastka , ciasteczka z czekolada
Inne przepisy z Słodki Blog
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję