Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość

Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość

Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość

Przepis na te pączki jest jednym z moich ulubionych, wychodzą z niego puszyste pączki o aromatycznym, wilgotnym miąższu. Dodatkową zaletą tego przepisu jest to, że pączki długo zachowują świeżość, drugiego dnia są prawie tak samo dobre. Czas przygotowania: 75 min Czas oczekiwania: 75 min Czas smażenia: ok. 20 min   Składniki: (na 16 średnich pączków po 60 g każdy) 500 g mąki 30 g drożdży świeżych 50 g cukru 250 ml ciepłego mleka (1 szklanka) 3 żółtka 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego lub esencji wa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję