Oponki ptysiowe z mascarpone

Oponki ptysiowe z mascarpone

Oponki ptysiowe z mascarpone

Piękne oponki z ciasta parzonego przełożone kremem z mascarpone i powidłami. Prezentują się bardzo elegancko i są proste w przygotowaniu. Czas przygotowania: 35 min Czas pieczenia: 20 min SKŁADNIKI (na 10 szt.) Ciasto parzone 1/2 szklanki wody (125 ml) 50 g masła 1/2 szklanki mąki (80 g) 2 jajka L Krem z mascarpone 250 g serka mascarpone kubek śmietanki kremówki 36 % (200 g) 1-2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * Mascarpone i śmietanka powinny być dobrze schłodzone. Dodatkowo ok. 2 łyżki powide... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.