Przepis na przepyszny cytrynowy lemon curd, idealny do nadziewania tart, babeczek lub jako podstawa kremu cytrynowego do tortów i ciast przekładanych. Czas przygotowania: 25 min Czas chłodzenia: najlepiej cała noc SKŁADNIKI (na ok. 215 g gotowego curdu) 1 jajko M 2 żółtka z jajek M 80 g cukru 2 średnie cytryny 70 g masła PRZYGOTOWANIE Cytryny wyszoruj i sparz wrzątkiem. Następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Powinno wyjść ok. 75 ml soku. Do garnuszka przełóż jajka, cukier i sok z cytryny, wymieszaj trzepaczk... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.