Dzisiaj przepis na wspaniałe ciasto na kruchym spodzie ze śliwkami i bezą. Ciasto wygląda olśniewająco i tak samo smakuje, kruchy lekko słodki spód, do tego kwaskowe śliwki zrównoważone słodkim smakiem bezy, która jest piankowa w środku i krucha na wierzchu. Całość dopełniają chrupiące płatki migdałowe na górze bezy. Czas przygotowania: 50 min Czas pieczenia: 60 min Składniki: (na tortownicę 20 cm) Ciasto kruche: 180 g mąki 75 g zimnego masła 40 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1/4 łyżeczki prosz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.