Przepis na pyszne ciasto z rabarbarem, maślane, pełne rabarbaru i chrupiącej kruszonki. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 50-60 min Składniki: (na tortownicę 20 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Ciasto: 100 g miękkiego masła (1/2 kostki) 100 g cukru pudru (1/2 szklanki) 2 jajka 130 g mąki (3/4 szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g rabarbaru Kruszonka: 50 g miękkiego masła (1/4 kostki) 40 g cukru (3,5 łyżki) 80 g mąki (1/2 szklanki) Przygotowanie: Rabarbar obierz i pokró... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.