Pyszne ciasto cappuccino dla miłośników kawowego smaku. Z powodzeniem to ciasto można przygotować w wersji bez pieczenia, zastępując blaty biszkoptu podłużnymi biszkoptami ze sklepu. Czas przygotowywania: 80 min Czas pieczenia: 20-25 min (biszkopt) Ilość porcji: ok. 30-40 małych kawałków SKŁADNIKI (z tych proporcji wychodzi ciasto o wymiarach 19×34 cm) Biszkopt 6 jajek 200 g cukru drobnego szczypta soli 2 łyżki oleju 240 g mąki * Jajka powinny mieć temp. pokojową. Masa śmietanowa 500 ml śmietanki 36 % 25... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.