Kluski Śląskie z Gulaszem Węgierskim
Kluski Śląskie z Gulaszem Węgierskim
Gulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski w połączeniu z kluskami śląskimi smakuje wyśmienicie tworząc smakowite danie, które z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Kluski Śląskie z Gulaszem Węgierskim - Składniki: Gulasz Węgierski: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej kolorowej) 5 dużych ząbków czosnku 400 g krojonych pomidorów (mogą być w puszce) przyprawy: słodka papryka, sól, pieprz, czosnek w proszku ponad... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Słodka Strona
Autor
SłodkaStrona
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, gulasz, mięso, gulasz po węgiersku, ziemniaki, zupa pomidorowa, dania mięsne, wieprzowina, mięso duszone, puree ziemniaczane
Inne przepisy z Słodka Strona
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję