TOMTEGRÖT – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY RYŻ NA MLEKU

TOMTEGRÖT – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY RYŻ NA MLEKU

TOMTEGRÖT – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY RYŻ NA MLEKU

Składniki: 1 szklanka ryżu o krótkich ziarnach (np arborio) 1 szklanka wody 3 szklanki mleka 25g masła szczypta soli 2 laski cynamonu w sporym garnku o grubym dnie rozpuść masło ryż przepłucz pod bieżącą wodą – woda z „mlecznej” ma zmienić się na przejrzystą odciśnij ryż i dodaj do garnka podgrzewaj cały czas mieszając, aż będzie równo pokryty masłem i zacznie się robić lekko przeźroczysty dodaj sól, cynamon i wodę i gotuj często mieszając, aż zostanie wchłonięta przez ryż następnie, po pół szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SandraFrej.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję