Tarta z kremem marcepanowym i karmelizowanymi figami

Tarta z kremem marcepanowym i karmelizowanymi figami

Tarta z kremem marcepanowym i karmelizowanymi figami

     Pachnące słońcem, rozpływające się w ustach, pełne przyjemnie chrupiących ziarenek - świeże figi! Sezon na moje ulubione owoce trwa bardzo krótko, więc trzeba korzystać jak najwięcej. Dziś przepis na ciasto o słodkości porównywalnej do tureckich deserów, a więc spontanicznie nawiązujący do figowego pochodzenia. Tylko dla prawdziwych słodyczoholików :) Kruche ciasto: 260 g mąki 80 g cukru pudru 150 g masła jajko szczypta soli Krem marcepanowy: kubeczek śmietany 36% 200 g masy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sama złodycz

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

SamaZłodyczSamaZłodycz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, figa, ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, cukier, cukier puder, przepisy na kruche ciasto, szybkie ciasto, szybki ciasto, sok, pieczenie, mąka, desery, deser, jajko, krem, ciasto z masa, ciasto z kawą, ciasta z kremami, ciasta z masa, deser z owocami, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybki deser, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z sama złodycz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.