Polska zupa szczawiowa.

Polska zupa szczawiowa.

Polska zupa szczawiowa.

     Uwielbiam smakowitą, sycącą, kremową zupę szczawiową. Najlepiej smakuje oczywiście w kwietniu, maju, gdy listki są jeszcze młodziutkie i prosto z łąki (mam to szczęście, że szczaw u nas rośnie dziko w sadzie), ale teraz, w środku zimy też jest pyszna. Ja wiosną zbieram sporo liści szczawiu, pasteryzuję je w słoiczkach lub mrożę i teraz są jak znalazł, ale można również użyć takich kupnych ze słoika (tylko należy pamiętać by wybierać szczaw siekany, a nie mielony). Zachęcam do spróbowania,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, szczaw, marchewka, seler, ziemniaki, ziemniak, por , siekane, słoik, mielone, mięso, sosy, kurczak, zupa z selera, sos do jajek, kurczak z porem, gotowany kurczak, sos do kurczaka, sos do mielonego , zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.