Kaiser kaffee, czyli kawa po Wiedeńsku.
Kaiser kaffee, czyli kawa po Wiedeńsku.
Przepis na : deser
Kaiser kaffee (kawa cesarza) przygotowywana specjalnie dla Franciszka Józefa I, u nas znana bardziej pod nazwą kawa po Wiedeńsku. Jeśli ktoś ma ochotę na chwilę zapomnienia, polecam przygotować sobie tę kawusię, bo jest pyszna!!! Słodziutka, kremowa, wyrafinowana, pięknie się prezentuje i obłędnie smakuje. Polecam!!! Składniki na Kaiser kaffee, czyli kawę po wiedeńsku na dwie porcje 2 łyżki cukru 2 żółtka 200 ml mocnej kawy ( może być zarówno z ekspresu lub rozpuszczalna) około 0,5 szklanki bitej ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie
Autor
Agnieszka Gąsior
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bita śmietana, czekolada, likier, desery, napój, deser
Inne przepisy z Rozpustne gotowanie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję