Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu
Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu
Croquembouche tradycyjny, francuski tort weselny. Składa się on z piramidki ptysi zlepionych ze sobą karmelem . Każde ciasteczko wypełnione jest kremem . Mogą osiągać nawet metr . Składniki na Croquembouche : 1 szklanka wody 100 g margaryny 1 szklanka i 2 łyżki mąki pszennej 5 jaj szczypta soli Karmel: 1 szklanka cukru 1/4 szklanka wody Nadzienie do Croquembouche : serek waniliowy 150 g serek o smaku moreli 150 g Wy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia
Autor
Joanna Gralik
Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, jajko, krem, ptyś, francuskie, ciastka , tort, ciasteczka, torty, ptysie, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasteczka waniliowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, jajka nadziewane, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciastka z ciasta francuskiego
Inne przepisy z Różowa kuchnia
Dodaj komentarz