Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu

Croquembouche-  ptysie z nadzieniem w karmelu

Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu

    Croquembouche tradycyjny, francuski tort weselny. Składa się on z piramidki ptysi zlepionych ze sobą karmelem .  Każde ciasteczko wypełnione jest kremem . Mogą osiągać nawet metr .   Składniki na  Croquembouche : 1 szklanka wody 100 g margaryny 1 szklanka i 2 łyżki mąki pszennej 5 jaj  szczypta soli     Karmel: 1 szklanka cukru 1/4 szklanka wody   Nadzienie do Croquembouche : serek waniliowy 150 g serek o smaku moreli 150 g   Wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jajko, krem, ptyś, francuskie, ciastka , tort, ciasteczka, torty, ptysie, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasteczka waniliowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, jajka nadziewane, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciastka z ciasta francuskiego

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.