Pleśniak

Pleśniak

Pleśniak

Na pewno znacie bardzo dobrze to ciasto? Pleśniak - pyszne, kruche ciasto przełożone powidłami śliwkowymi i pianką . To wspomnienie z dziecinnych lat , kiedy to całą rodzinką, jako nieco młodsza dziewczyna , raczyliśmy się tą pychotką . Dzisiaj zamiast powidłami przełożyłam dżemem z czarnej porzeczki , która dodaje kwaskowatości całości :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 50 minut Składniki: Ciasto kruche: 6 jaj 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1,5 łyżeczki pr... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Różne smaki w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję