Norwegia - Skoleboller, czyli szkolne bułeczki z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi
Norwegia - Skoleboller, czyli szkolne bułeczki z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi
Przepis na : śniadanie
Śniadanie w wynajętym domku nad jeziorem, czyli kawa i skoleboller to nasze chyba ulubione wspomnienie pobytu w Norwegii. Mimo, że kuchnia norweska specjalnie nas nie uwiodła (jako wegetarian) to skoleboller, czyli kardamonowe bułeczki z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi po prostu pokochaliśmy. Przyszedł więc czas na ich zweganizowanie w domu. Składniki (na 8 bułeczek): Ciasto 12 g świeżych lub 5 g suchych drożdży 165 g mleka sojowego 25 g cukru 275 g mąki 2 łyżeczki kard... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze
Autor
Kacper Rossa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, lukier , śniadania, drożdżowe, pasty, pasta, drożdżówki , drozdzowka, ciasto kokosowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe
Inne przepisy z Roślinożerni urlopowicze
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję